Råde Graveservice på Værste

Møtte Sjefsnissen på Værste

Sjefsnissen hadde rota seg bort, og ba barna i Gaustadgrenda barnehage på Onsøy om hjelp. Her blir de gjenforent, på en hektisk og travel byggeplass på Værste i Fredrikstad.

Det er hektisk i innspurten før jul. Men det må aldri bli for travelt til at vi kan gjøre noe positivt for de rundt oss.

– Hjelp, jeg har rota meg bort! Var på vei til dere i avdeling Midtimellom, men nå vet jeg ikke hvor jeg er. 

Den bønnen om hjelp var bakgrunnen for et viktig møte som fant sted på Værste i Fredrikstad nylig. Der ble Sjefsnissen gjenforent med barna i avdeling Midtimellom i Gaustadgrenda barnehage på Onsøy. Det skjedde – av alle steder – i skuffa på en hjullaster tilhørende Råde Graveservice. 

Selveste Sjefsnissen

Til daglig er hjullasteren og Råde Graveservice travelt opptatt med bygging av en ny og spennende bydel på området der Fredrikstad Mekaniske Verksted bygget skip gjennom mer enn 100 år. En tirsdag midt i adventen satt plutselig Sjefsnissen og dinglet med beina på skuffekanten da gutta og jentene i oransje klær møtte på jobb. 

Barnehagebesøk hos Råde Graveservice

SKUFFESJEKK: Barna i avdeling Midtimellom sjekker ut hjullasterskuffa der Sjefsnissen plutselig satt og dinglet med beina en tirsdag i adventen. (Alle foto: Jørn Søderholm, Praktisk Talt AS) 

 

Buss til Værste

Anleggsleder Lars Erik Eriksen i Råde Graveservice visste råd. Han hadde tilfeldigvis hørt om Sjefsnissen, og visste hvor han var på vei. Han kastet seg på telefonen til Gaustadgrenda barnehage, som dagen etter sendte en delegasjon av barn fra avdeling Midtimellom med buss til Værste. 

Etter et gledelig gjensyn ble det tid til å titte på store heisekraner, grave litt i grusen og å prøvesitte både hjullaster og en gravemaskin på hjul. På brakka fikk barna servert pølser – jobbepølser, faktisk – til lunsj, før de tok med Sjefsnissen på bussen tilbake til Onsøy. 

– Vi liker å ha litt hemmeligheter, magi og morsomme ting i barnehagen. Utrolig morsomt at Råde Graveservice ville gjøre dette for oss. Barna synes det er kjempestas med gravere, dumpere, heisekraner og store maskiner. Dette har vi gledet oss til lenge, sier førskolelærer avdelingsleder Mette Lise Levell Eriksen i Gaustadgrenda barnehage. 

– Sjefsnissen da? Hva er historien der? 

– Han hadde vi fått brev fra før. Der skrev han at han var på vei til oss. Men han hadde rota seg bort, og fant ikke veien. Så fant vi til slutt ut at han hadde havna her på Værste, med god hjelp fra Råde Graveservice. Det ble det en morsom dag. Vi har vært kjempeheldige som har fått lov til å komme på besøk hit og oppleve nye ting, sier Eriksen. 

Lars Erik Eriksen og Mette Lise Levell Eriksen 

NISSEMØTE: Anleggsleder Lars Erik Eriksen i Råde Graveservice og avdelingsleder Mette Lise Levell Eriksen i Gaustadgrenda barnehage sørget for at Sjefsnissen ble gjenforent med barna. 

Råde Graveservice

Anleggsleder Lars Erik Eriksen – ja, han er gift med avdelingslederen – var den som tok imot barna på vegne av Råde Graveservice. 

– Som grunn- og VA-entreprenør jobber vi alltid tett på folk og lokalmiljøer. Det er moro å kunne gi positive bidrag som dette tilbake. Spesielt moro er det å kunne gjøre noe som gleder barna i barnehagen. Det er hektisk i innspurten før jul, men det må aldri bli for travelt til at vi kan gjøre noe positivt for de rundt oss, sier anleggsleder Lars Erik Eriksen. 

En ny bydel er i ferd med å vokse fram i Fredrikstad. Råde Graveservice AS er en av flere bidragsytere som nå utvikler et stort industriområde til å bli en urban og levende bydel ved Glommas utløp. Værste AS eier, utvikler og forvalter 650 mål av det gamle industriområdet der det nå bygges en attraktiv bydel som vil bidra til en positiv utvikling av Fredrikstad sentrum.

– Gjennom en god miks av boliger, skoler, næring, idrett og kultur skal Værste bli en aktiv og levende bydel hvor menneskene skaper trivselen, heter det i markedsføringen av det store prosjektet. Transformasjonen av Værste fra skipsverft og industri til levende bymiljø er et av Norges største byutviklingsprosjekter. Deler av området er nå en integrert del av Fredrikstad sentrum, der broer binder bydelene sammen. 

Barn ser gravemaskin hos Råde Graveservice

GRAVEMASKIN: Etter møtet med Sjefsnissen fikk barna prøvesitte både hjullaster og en gravemaskin på hjul. 

Byggeplass på Værste

VÆRSTE: En ny bydel er i ferd med å reise seg på området der Fredrikstad Mekaniske Verksted bygde båter og skip i over 100 år.

Lars Erik Eriksen, Råde Graveservice

PRØVE: Anleggsleder Lars Erik Eriksen i Råde Graveservice sørget for at barna fikk prøvesitte hjullasteren etter tur. 

 

 

BYGGEPLASS: Barna i avdeling Midtimellom på Gaustadgrenda barnehage på Onsøy fikk se byggeplassen på Værste på nært hold.